Over een paar maanden is het zover: dan gaan hopelijk de eerste palen de grond in voor de Woongaard, een nieuw wijkje in Serooskerke. Er komen 25 huizen, in kleine blokjes en rijtjes in de oude perenboomgaard aan de Vrouwenpolderseweg. 

Op dit moment zijn er nog een paar huizen beschikbaar voor mensen die het leuk vinden om mee te doen in het project. Het gaat vooral om wat grotere woningen, geschikt voor gezinnen met kinderen.

De Woongaard is een bijzondere woonwijk. De toekomstige bewoners bouwen de huizen mét elkaar. Maar dat is niet het enige wat speciaal is. De woningen worden gebouwd rond een gemeenschappelijk gebouw waar de toekomstige bewoners allemaal gebruik van kunnen maken. Er zijn bijvoorbeeld werkplekken, maar ook logeerkamers, een klusruimte en een grote zaal om samen te kunnen eten.

Een groot deel van het terrein is gemeenschappelijk bezit én openbaar toegankelijk. Alle huizen worden gebouwd van duurzame materialen. De woningen zijn allemaal minstens energieneutraal. Door het gebruik van zonnepanelen en een warmtepomp is een gasaansluiting niet nodig en produceren de huizen meer elektriciteit dan nodig is voor een gemiddeld huishouden. Wie meer wil weten, kan terecht op de website van De Woongaard. www.dewoongaard.info