De afgelopen maanden is – op kosten van de gemeente – een aantal woningen in ons dorp doorgelicht door het Duurzaam Bouwloket, om tot een professioneel advies te komen hoe die woningen (verder) verduurzaamd kunnen worden.

Uit alle aangemelde eigenaars heeft de werkgroep 6 bewoners gekozen om voor hun woning zo’n adviesrapport te laten maken.

We hebben daarbij gekozen voor 6 verschillende woningen, uit verschillende bouwperiodes, zodat deze als referentie kunnen dienen voor mensen met een soortgelijke woning.

In elk rapport staat, om wat voor een woning het gaat, zodat andere geïnteresseerden kunnen zien in hoeverre die woning lijkt op de eigen woning.

De uiteindelijke rapporten staan nu – anoniem gemaakt, dus zonder naam en adresgegevens – op deze website. De genoemde prijzen in de rapporten van maatregelen ter verduurzaming zijn indicatief en door de inflatie inmiddels waarschijnlijk al hoger.

Wij hopen dat u door deze rapporten ideeën opdoet en extra gemotiveerd raakt om met de verduurzaming van uw eigen woning aan de slag te gaan.

Met vriendelijke groet,
Werkgroep Duurzaam Serooskerke

Tussenwoning 19742 onder 1 kap 1925
Vrijstaande woning 19002 onder 1 kap 1970
Vrijstaande woning 19782 onder 1 kap 1986